Cicevac-Razanj NeZavisan web portal

U Ražnju za javno informisanje raspodeljeno 300.000 dinara

Stručna komisija za ocenu projekata iz oblasti javnog informisanja u Opštini Ražanj predložila je, a Opština raspodelila, skromnih 300.000 dinara predviđenih u budžetu Ražnja za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za 2016. godinu.

Komisija koju su činili predstavnik ANEM-a i Lokal Presa Nikola Lazić, predstavnik UNS-a Milorad Doderović i predstavnik NUNS-a i NDNV-a Miloš Paović odlučila je da od devet pristiglih projekata, bude sufinansirano tri.

mikrofon

Novac za medijske projekte iz Opštine Ražanj ove godine dodeljen je Radiju Aleksinac za projekat „Radio razglednica opštine Ražanj“ – 75.000 dinara, mesečniku „Novosti juga“- 75.000 dinara i RTV Kanalu M iz Paraćina za projekat „Proizvodnja i emitovanje TV programa za potrebe informisanja stanovnika opštine Ražanj“ – 150.000 dinara.

"Nije prvi put da se srećemo sa ovako niskim iznosima koje treba da raspodelimo. Uvredljivo je koliko god i kome god da podelimo tako malo novca. Ja uvek govorim da, nažalost, nema sankcija za lokalne samouprave koje smešne iznose dodeljuju medijima. I to nije slučaj samo sa siromašnim opštinama. Jedva smo se opredelili za ova tri medija. Nešto mora da se promeni i opštine i gradovi moraju izdvajati bar dva odsto budžeta za medije", rekao je za UNS član komisije Milorad Doderović.

Izvor: UNS

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates