Lučina

Подробнее на сайте: http://my-immobility.ruhttp://tryjoomla.nethttp://repair-dwelling.ru
http://kupil-jilie.ruhttp://java-code.ruhttp://buy-immobility.ru
http://dohodok.ruGo to top of pagehttp://leadnews.ruhttp://health-treatment.ru http://choose-house.ruhttp://joomspider.comhttp://grand-finance.ru http://my-houseroom.ruhttp://maintain-health.ruhttp://body-treatment.ru
Selo Lučina nalazi se na putu Ćićevac – Stalać – Kruševac. Naselje je najpre bilo locirano na brdu, ali se vremenom sve više izgradjivalo pored puta i želežničke pruge, u aluvijalnoj ravni na nadmorskoj visini od 139 metara nadmorske visine. Lučina ima 1006 stanovnika po popisu iz 1991. godine.
Lučina se prvi put spominje u povelji Kneza Lazara iz 1375. godine kao mesto darivano Manastiru Ranavici. U selu postoji i crkva koja je posvećena Svetom Pantelejmonu i na taj dan se u porti održava veliki sabor. U selu postoji i četvororazredna osnovna škola.
ulaz u lucinu iz pravca cicevca
Legenda kako je nastao naziv mesta
U davna vremena ovde se izgradjivao luč za svetiljke koje su korišćene s večeri za osvetljenje soba i podruma, a luč se najviše koristio za vreme belih nedelja. Pošto meštani ovoga sela izadjoše na glas kao dobri lučari, norod okolnih, selo nazva Lučina.
BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates